loading...
پرسش مهر 19
ارتباط با مدیر

برای برقراری ارتباط با مدیر وبلاگ می توانید از طریق ایمیل زیر متن نظرات و پیشنهادات خود را ارسال فرمایید.

"monarahmani9473@yahoo.com"

منا رحمانی بازدید : 191 دوشنبه 12 آذر 1397 نظرات (0)

چالش ها:

1- آیا سیستم آموزش در ایران را می توان بر اساس سیستم های آموزشی در جنوب شرق آسیا (ژاپن- مالزی-اندونزی و...) جهت مهارت آموزی مطابقت نمود؟

2- آیا سیستم آموزشی که در کشورهای جنوب شرق آسیا بر اسا شایسته سالاری پیاده سازی شده است را می توان با سیستم آموزشی در ایران که بر اساس رابطه بنا شده است را مقایسه نمود؟

3- آیا سیستم آموزشی در ایران دارای امکانات جهت مهارت پروری همانند کشورهای جنوب شرق آسیا می باشد؟

4- آیا می توان سیستم آموزشی ایران را جهت مهارت پروری با سند های بین الامللی همانند 2030 تطابق داد؟

5- آیا این اسناد با فرهنگ عمومی و اتقادات مذهبی ما همخوانی دارد؟

6- آیا امروزه سیستم آموزشی ما دچار ناهمگونی در تقلید از سیستم های آموزشی شرقی و غربی نشده است؟

7- آیا مدیران آموزشی ما در انتخاب سیستم های آموزشی جهت مهارت پروری به درستی عمل کرده اند؟

و ...

منا رحمانی بازدید : 201 دوشنبه 15 بهمن 1397 نظرات (2)

استرس در زندگی روزمره، امری عادی است و گاه می‌‌تواند نتایج مثبتی داشته باشد؛

 اما هنگامی که جنبه‌ی مریضی پیدا کند و به صورت نگرانی و اضطراب دائم درآید و افکار و اعمال انسان را تحت تأثیر قرار دهد، می‌‌تواند خطرناک باشد. میزان اضطراب در افراد گوناگون، متفاوت است. ممکن است موقعیتی که برای فردی بسیار نگران کننده است برای دیگری اصلا استرس زا نباشد و برعکس. مثال بارز این مسأله، سخنرانی در میان جمع است که در برخی افراد نگرانی زیادی ایجاد می‌‌کند، در صورتی که برای برخی دیگر امری بسیار عادی تلقی می‌‌شود. بنابراین بهترین راه برای غلبه بر استرس پیدا کردن راه حل و تکنیکی متناسب با شخصیت فرد می‌‌باشد.               

منا رحمانی بازدید : 87 پنجشنبه 11 بهمن 1397 نظرات (0)

آشنايي و شناخت مهارت‌هاي زندگي با قرآن،‌ برنامه‌‌‌اي جامع‌ براي ايجاد تغييري پايدار و مادام العمر است،‌ مشروط به اين‌كه آن‌ها را به دقت بياموزيم و به ديگران تعليم دهيم.
از همه مهمتر اين‌كه متعهد شويم آن‌ها را هر روز در زندگي روزانه خود تكرار كرده و به كار گيريم يعني با آن زندگي كنيم تا بخشي از وجودمان و جزئي از نرم افزار ذهني‌مان شود. در اين صورت مي‌توانيم استعدادهاي دروني خود را تقويت كرده و راه رسيدن به قله سعادت را هموارتر و كوتاه‌تر سازيم.
« مهارت ارتباط موثر» يكي از مواردي است كه در قرآن به آن پرداخته شده است و به فرد كمك مي‌كند تا بتواند كلامي و غيركلامي و مناسب با فرهنگ و جامعه و شرايط، خود را بيان كند. بدين معني كه فرد بتواند نظرها، عقايد، خواسته‌ها، نيازها و هيجان‌هاي خو را ابراز و به هنگام نياز بتواند از ديگران درخواست كمك و راهنمايي كند.

منا رحمانی بازدید : 75 دوشنبه 08 بهمن 1397 نظرات (0)

هیچ کس این اعتقاد را ندارد که فرزند پروری کاری ساده است. وقتی فرزندان به سال های نوجوانی قدم می گذارند، نزاع و درگیری ها آغاز می شوند. عوامل تهدید کننده زیادی وجود دارند که می توانند بر ایمنی و سلامت فرزندان تاثیر منفی بگذارند و متاسفانه، منابع سودمند و واقع بینانه اندک هستند و در دسترس نیستند.

هنگامی که تا ساعت یک بامداد منتظر بازگشت فرزند 17 ساله تان به خانه هستید بدانید که اکثر والدین در شرایط مشابه شما قرار دارند. یکی از متداول ترین شکایات والدین چنین است " برای دریافت کمک نمی دانیم به کجا مراجعه کنیم. " یا " از مطرح کردن سوال خجالت می کشیم. " با جست و جویی ساده در اینترنت می توان سایت هایی را یافت که به والدین مشاوره می دهند، اما اطلاعات موجود در این سایت ها همسان نیستند.

منا رحمانی بازدید : 77 شنبه 06 بهمن 1397 نظرات (0)

 

شخصات مقاله

 
عنوان نشریه:  مهارت آموزي :   زمستان 1391 , دوره  1 , شماره  2 ; از صفحه 103 تا صفحه 122 .
 
عنوان مقاله:  بررسي نقش مهارت آموزي در توانمندسازي نيروي انساني
 
 
نویسندگان:  ميرزامحمدي محمدحسن*, فتحي محمد, نديرخانلو سميرا

چکیده: 

با عنايت به مشکلات گريبان گير جامعه در بخش اقتصاد و اشتغال و همچنين سياست ها و استراتژي هاي کلان کشور در قالب چشم انداز 20 ساله و برنامه پنجم توسعه، عطف توجه و تمرکز بر راهکارهاي ريشه اي، اساسي و اثربخش ضرورتي اجتناب ناپذير است. توانمندسازي نيروي انساني از طريق آموزش مهارت هاي شغلي و تخصصي، در راستاي ترغيب و توسعه کارآفريني، به ويژه در مراکز آموزش مهارتي، يکي از اين راهکارهاي اساسي محسوب مي شود که مي تواند به عرضه نيروي انساني توانمند و کارآفرين و در نهايت کاهش مشکلات اقتصادي و اشتغال و همچنين افزايش بهره وري و کارايي شاغلين بخش هاي مختلف منجر شود. گام هاي اوليه اجرايي کردن اين راهکار با شکل گيري نظام جامع مهارت و فناوري و تصويب و ابلاغ آئين نامه نظام آموزش مهارت و فناوري، برداشته شده است.

منا رحمانی بازدید : 62 پنجشنبه 04 بهمن 1397 نظرات (0)

آموزش مهارت های زندگی در سال 1979 و با اقدامات دکتر گیلبرت بوتوین آغاز شد. او در آن سال مجموعه آموزش مهارت های زندگی برای دانش آموزان کلاس هفتم تا نهم را تدوین کرد که با استقبال فراوان متخصصان بهداشت روان مواجه شد. این برنامه آموزشی به نوجوانان یاد می داد که چگونه با استفاده از مهارت های رفتار جراتمندانه، تصمیم گیری و تفکر نقاد در مقابل وسوسه یا پیشنهاد سوءمصرف مواد از سوی همسالانشان مقاومت کنند.

 

از کجا باید شروع کرد؟
در آموزش مهارت های زندگی، هدف اصلی تغییر رفتار مخرب به سازنده است. این مهارت ها باید از دوران پیش از دبستان شروع شود و به نوعی در مدرسه و سربازی و دانشگاه و حتی مراحل بعدی زندگی در اجتماع، مداوم آموزش و بازآموزی انجام بگیرد اما متاسفانه هم به دلیل ناآگاهی والدین از اصول فرزندپروری و هم اهمیت ندادن به این جنبه بسیار مهم آموزشی از سنین پیش از دبستان، این مهارت ها از کودکی در وجود کودکان نهادینه نمی شود و امکان یادگیری آسان آنها در کودکی از بین می رود.

 

منا رحمانی بازدید : 58 سه شنبه 02 بهمن 1397 نظرات (0)
سال انتشار: ۱۳۹۵
کد COI مقاله: PCCONF03_103
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۶۳۴.۴۵ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۹ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)

چکیده مقاله:

زندگی انسان در طول تاریخ هرگز از تفکر و اندیشه خالی نبوده است، مهم تر از همه پویایی اندیشه است ، که بهتر است از دوران کودکی به این پدیده ی خدادادی توجه کافی شود ومربیان و آموزش و پرورش در شکوفایی آن نقشی سازنده داشته باشند . ضروری است بچههایی تفکر، تربیت کنیم زیرا این کودکان، هر روز در زندگی با واقعیتها و مشکلات روبرو شده و مسایل را، خود حل کنند. در این مقاله به دنبال این هستیم که با روشی کتابخانه ای و علمی نقش آموزش و پرورش را در ایجاد مهارت تفکر در دانش آموزان مورد بررسی قرار دهیم. در ابتدای این مقاله به طور کامل دیدگاه و نظرات بزرگان و دانشمندان مختلف را در مورد ماهیت تفکر و اندیشه پرداخته و در ادامه به اهمیت تفکر در آموزش و پرورش و در انتها روش های آموزش تفکر و پیشنهادات برای خلق تفکر در دانش آموزان مطالبی ارایه گردیده است .نتایج مقاله حاضر نشان می دهد نظام آموزش و پرورش، در نقش مرکز پژوهش و آموزش، با دارا بودن افراد فرهیخته )معلمان(، به مهارت های مختلف تفکر )حل مسیله، تفکر انتقادی و تفکر خلاق، تصمیمگیری، مهارتهای ارتباطی و بینفردی، خودآگاهی از اهداف بنیادی آموزش وپرورش است( به جای انتقال حقایق علمی به دانش آموزان، راهنما و تحلیلگر راهبردهای به کار گرفته شده در حل مسایل آنها باشیم و به جای ذخیرهسازی اطلاعات، اعمال متفکرانه را پرورش دهیم .

برای دانلود مقاله کلیک کنید

 

منا رحمانی بازدید : 50 پنجشنبه 27 دی 1397 نظرات (0)

 

  تاثیرگذاری بر روی دیگران

  مذاکره

  استقرار تکنولوژی در محیط کسب و کار

  مهارت ریسک کردن

  مهارت تفویض کار به دیگران

  مدیریت پروژه

  مدیریت مالی

  مدیریت انسان‌ها

  برندسازی شخصی

  ایجاد اعتبار تخصصی

  تدریس

  مدیریت جلسات

منا رحمانی بازدید : 42 سه شنبه 25 دی 1397 نظرات (0)

 

 

 

  اخلاق حرفه ای

  مهارت فروش

  مهارت ارائه

  مدیریت استرس

  مسئولیت پذیری

  شناخت و مدیریت هیجانات

  مواجهه با سیاسی کاری در محیط کار

  مدل ذهنی مبتنی بر خدمت (الگوهای غیرانتفاعی)

  کسب درآمد از خدمت (الگوهای انتفاعی)

  یادگیری زبان انگلیسی (یا هر زبان دیگر)

  مهارت حضور در جمع

  تفکر نقادانه

  حمایت اجتماعی

منا رحمانی بازدید : 57 جمعه 21 دی 1397 نظرات (0)

 ما واژه‌ی مهارت را آن‌قدر در گفته‌ها و نوشته‌ها به‌کار برده‌ایم که کمتر به مفهوم مهارت و تعریف مهارت فکر می‌کنیم.اما اتفاقاً بسیاری از واژه‌های که به‌صورت گسترده به‌کار می‌روند، بیشتر نیازمند تعریف و مفهوم پردازی هستند. چون ممکن است به اشتباه فرض کنیم معنایی که از آن‌ها در ذهن همه‌ی ماست، مشابه یا یکسان است.

بنابراین کاملاً طبیعی است که انتظار داشته باشید پیش از جلو رفتن بحث، تعریف مهارت را به شکلی شفاف‌تر ارائه کنیم تا در درس‌های آتی مشخص باشد دقیقاً از چه چیزی حرف می‌زنیم.

تعریف مهارت 

واژه‌ی مهارت و صفت ماهر در ادبیات و نوشتار ما تازگی ندارد و در اشعار و گفته‌های کهن هم به‌کار رفته است.اما معنای این اصطلاح در طول زمان، تغییر کرده است.

منا رحمانی بازدید : 48 چهارشنبه 19 دی 1397 نظرات (0)
منا رحمانی بازدید : 46 دوشنبه 10 دی 1397 نظرات (0)

پایه خیلی از موفقیت انسان های بزرگ چه در طول تاریخ و چه در چند سده اخیر و حتی نیم قرن اخیر، دوستان و همراهان خوب و ارزشمند بوده است.

دوست خوب، یک سرمایه اجتماعی فوق العاده برای هر انسان است و می تواند عاملی فرصت آفرین و ظرفیتی الهام بخش برای ارتقای مهارت های ارتباط اجتماعی، کسب و کار و بستری برای شادکامی و موفقیت های انسان باشد.

ادامه مطلب ...

منا رحمانی بازدید : 50 سه شنبه 04 دی 1397 نظرات (0)

   مهارت استفاده از زمان یعنی اینکه کنترل زمان و کار خویش را در دست داشتن و اجازه ندادن به امور و حوادث که هدایت برنامه های ما را بر عهده بگیرند. ضرورت و اهمیت استفاده مطلوب از زمان زمان سرمایه ارزشمندی است ولی تمام شدنی و از دست رفتنی است. چه بسیارند کسانی که دوران پیری خویش را می گذرانند ولی حسرت از دست رفتن زمانو بهره نگرفتن از زمان را می خورند. در میان انواع منابع و امکاناتی که انسان ها در اختیار دارند، زمان از همه آن ها مهم تر و با ارزش تر می باشد چون با در اختیار داشتن زمان، شاید بتوان سایر منابع را بدست آورد ولی با وجود سایر منابع نمی توانیم زمان را بدست آوریم. بنابراین باید از لحظه لحظه این سرمایه عظیم در راه سعادت و کمال و بهروزی خودمان بهره بگیریم و با در اختیار گرفتن آن موفقیت خویش را در زندگی ضمانت کنیم. ضرورت کسب مهارت در استفاده از زمان در این است که باعث سازمان دهی کارهای اجرایی و روزانه می گردد، برنامه ریزی دقیق و اجرایی برنامه ها را به وجود می آورد، از اتلاف انرژی پرهیز می شود و از نظم و انضباط در کارهای شخصی به وجود می آید و کارایی و اثر بخشی فعالیت ها افزایش می یابد. مسائل مهم و ضروری شناسایی می گردد.   

ادامه ی مطلب ...                                                                                                                                         

منا رحمانی بازدید : 44 یکشنبه 02 دی 1397 نظرات (0)

آموزش و پرورش از مهمترین نهادهای اجتماعی می باشد. در واقع کیفیت فعالیت سایر نهاد های اجتماعی تا اندازه ای به چگونگی آموزش و پرورش بستگی دارد. آموزش و پرورش در پروراندن فرد و بالنده فرد نقش حیاتی دارد. شناسایی استعداد ها و ایجاد شرایط لازم برای شکوفایی آنها در زمینه های مختلف رشد موزون و متعادل انسان در جنبه های عقلانی، عاطفی، اجتماعی و جسمانی مسئولیت سنگینی است که آموزش و پرورش باید به انجام برساند(نصر اصفهانی و همکارن، 1383).

به علاوه نهاد آموزش و پروش باید نسل آینده را با ارزش های اجتماعی آشنا کند، مبانی سازگاری اجتماعی را به آنها بیاموزد و ...

ادامه مطلب...

 

منا رحمانی بازدید : 100 جمعه 30 آذر 1397 نظرات (0)

مهارت برقراري رابطه موثر :

 بر قراري رابطه موثر يعني انسان به گونه اي عمل نمايد و با ديگران ارتباط برقرار كند كه بدون تنش و اضطراب واسترس بتواند با آرامش كامل خواسته هاي خود را بيان نموده و اعتماد طرف مقابل را جلب نمايد .مهمترين عامل برقراري اين رابطه موثر از نظر قرآن كريم همانا شكيبايي است.خداي متعال در سوره آل عمران آيه 200 مي فرمايد:اي كساني كه ايمان آورده ايد شكيبا باشيد وديگران را به شكيبايي فرا خوانيد ورابطه خوب برقرار كنيد و تقوا پيشه كنيد باشد كه رستگار شويد .قرآن كريم در آيه 1  سوره  نساء در خصوص رابطه بين انسانها و اين كه چرا بدون قيد وشرط بايد نسبت به همگان علي رغم تمام برخوردهاي احتمالي ناشايسته شان مهرورزي نمود مي فرمايد :اي مردم پرواكنيد از پروردگارتان ،آنكه شما را از يك تن بياوريد و از آن يك تن همسر او را واز آن دو مردان و زنان بسيار پديد آورد وپرواكنيد از آن خدايي كه با سوگند به نام او از يكديگر چيزي مي خواهيد و زنهار از خويشاوندان مبريد. و در آيه 35 همين سوره اشاره مي فرمايد كه اگر زن يا شوهر با قصد اصلاح بين يكديگر سخن بگويند و بر اساس آن عمل كنند و روابطه حسنه بر قرار نمايند خداوند نيز ميانشان موافقت پديد مي آورد هرچند ديگري درك اين رابطه موثر را نداشته باشد .كه خدا دانا وآگاه است آيه 114 سوره توبه معيار ارتباط موثر را رضايت خداوند قرار داده است و به ما نيز ياد آور مي شود كه در تمام لحظات و تمام ارتباطات بايد به جلب رضاي خداوند بينديشيم و آنچه را كه او مي پسندد انجام دهيم هر چند كه ضرر ما در آن نهفته باشد .آنجا كه مي فرمايد :آمرزش خواستن ابراهيم (ع) براي پدرش نبود مگر به خاطر وعده اي كه به او داده بود و چون براي او آشكار شد كه پدرش دشمن خداست از او دوري جست زيرا ابراهيم (ع) بسيار خدا ترس و برد بار بود.

منا رحمانی بازدید : 54 چهارشنبه 28 آذر 1397 نظرات (0)
نویسندگان
زهرا جعفری1؛ مسیب یارمحمدی واصل  2
1کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه بوعلی سینا
2دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه بوعلی سینا
چکیده

مهارت‌های زندگی توانایی‌هایی برای رفتار انطباقی و مثبت هستند که افراد را برای برخورد مؤثر با خواسته‌ها و چالش‌های زندگی روزمره قادر می‌سازد. مهارت‌های زندگی در لابه‌لای تعالیم الهی به‌ویژه در قرآن کریم و احادیث معصومین(ع) بیان‌شده است. پس از مطالعه متن نهج‌البلاغه به روش کتابخانه‌ای، متون موردنظر جمع‌آوری، انتخاب و مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. یافته‌ها بیانگر الگوی مهارت‌های زندگی در چارچوب بیانات امام علی(ع) و نهج‌البلاغه بود، این یافته‌ها شامل حقایق و راهبردهای بسیار زیبایی در مورد مهارت‌های زندگی، شاخص‌های ارتباط مطلوب با مردم، نحوه مدیریت خشم، ترس، راهبردهای کاهش حزن و اندوه، شناخت خود، همدلی و همیاری با مردم، خلاقیت، انتقادپذیری، تصمیم‌گیری و حل مسأله بود که حضرت امیر(ع) با فصاحت و بلاغت تمام به این مسائل پرداخته‌اند. مهارت‌های زندگی در آموزه‌های اسلامی ریشه دارد و دستورات دینی بیشتر از این و به‌صورت کامل به مهارت‌های زندگی پرداخته است. مطالعات کاربردی نهج‌البلاغه و روانشناسی تلاشی برای واکاری و استنباط مهارت‌های زندگی از دید تعالیم الهی و امام علی(ع) است که البته همت بیشتر عالمان دین و دانشمندان دیگر علوم اسلامی را می‌طلبد. این الگو بسیاری از الگوهای امروزه روان‌شناسی را برای زندگی پوشش می‌دهد. در نتیجه می‌توان از این الگوهای مهارت زندگی برای تبیین مسائل و مشکلات زندگی استفاده کرد.

دانلود مقاله

 

منا رحمانی بازدید : 59 دوشنبه 26 آذر 1397 نظرات (0)

 

جايگاه مهارت هاي زندگي در اسلام :

1) تأكيد بر جامعيت و واقع نگري اسلام و قدرت پاسخگويي آن به نيازهاي انساني ، تا بينشي مطلوب به اسلام پديد آيد و نسبت دين و زندگي روشن گردد.

2)ارائه ديدگاه اسلام درباره ي مهارت هاي زندگي با توجه به رويكردهاي علمي ،تا معيارها و ضوابط مطمئني در زمينه هاي مورد بحث به دست آيد.

3)تأملي نقد گونه بر پاره اي از مباحث مهارتهاي زندگي به ويژه مباحثي كه با رويكردي اومانيستي و يا سكولاريستي مطرح مي شود و يا از ديدگاه هاي اسلامي بي بهره است ،نظير مباني ارزش شناسي ،منابع ارزش شناسي ،معياره هاي درك و تفكيك ارزش ها از ضد ارزش ها و امثال آن.

4)طرح موضوعاتي همچون وجود ارتباط معنادار ميان بخشي مولفه هاي مهارتهاي زندگي ،تا درك بهتر و عميق تري از آن بدست آيد،نظير رابطه ي آدمي و خالق از يك سو، و تأثير آن بر رابطه ي آدمي با مردم .

 

در پست های بعدی انواع مهارت ها از دیدگاه اسلام مورد بررسی قرار می گیرد...

منا رحمانی بازدید : 78 شنبه 24 آذر 1397 نظرات (0)
چکیده

بررسی تأثیر آموزش پیش دبستانی بر رشد رفتارهای اجتماعی دانش آموزان ابتدایی و عوامل و مؤلفه‌هایی که بر رشد اجتماعی اثر می‌گذارند و به آن شدت می‌بخشند با ارائه این پژوهش گامی هرچند اندک در رشد اجتماعی کودکان برمی‌داریم که یکی از نیازهای زندگی اجتماعی، جهت سازگاری با جامعه و محیط اجتماعی است که مقبولیت او را در پی خواهد داشت.

رشد اجتماعی کودکان

الف) اجتماعی شدن

اجتماعی شدن به معنای همبازی و همنوایی فرد با ارزش‌ها، هنجارها و نگرش‌های گروهی و اجتماعی است. به بیان دیگر، اجتماعی شدن فراگردی است که به واسطهٔ آن، هر فرد، دانشی و مهارت های اجتماعی لازم برای مشارکت مؤثر و فعال در زندگی گروهی و اجتماعی را کسب می‌کند. مجموعه‌ی این ارزش‌ها، هنجارها، نگرشی‌ها، دانش‌ها و مهارت‌ها فرد را قادر می‌سازد که

منا رحمانی بازدید : 69 جمعه 23 آذر 1397 نظرات (0)

در تعیین این که «مهارت های اجتماعی»، شامل چه عناصری است اختلاف نظر بسیاری وجود دارد، برای مثال موارد زیر برخی از عناصر تشکیل دهنده مهارت های اجتماعی محسوب می شوند: ارتباط کلامی، ارتباط غیر کلامی، تماس چشمی، حرکات زبان و بدن، مجاورت، خصائص ظاهری، فرا زبان، تقویت و پاداش، پرسش، انعکاس احساس و محتوی، آماده سازی، توضیح دادن، گوش دادن، خاتمه دادن، خود افشایی، نفوذ، ابراز وجود، تعامل در گروه ها و رهبری(فاتحی زاده و همکاران، 1384).

ادامه ی مطلب ...

 

منا رحمانی بازدید : 72 چهارشنبه 21 آذر 1397 نظرات (0)

مهارت های اجتماعی بسیار متنوع بوده و تقسیم بندی واحدی در مورد آنها وجود ندارد. پیاژه جامعه پذیری یا رشد اجتماعی کودکان را از نخستن سال های زندگی تا دوران بلوغ به 3 مرحله تقسیم می کند:

مرحله اول را «خود محوری»[8] می نامد. در این مرحله انگیزه ی اجتماعی خارج در کودک تأثیری ندارد و او خود را محور همه چیز می داند.

مرحله دوم تلاش می نماید روابط اجتماعی برقرار کند. در مرحله سوم داد و ستد های اجتماعی پدیدار می گردد و کودکان با دیگران رفتار محرمانه و متقابل دارد(قنبری، 1387).

گلدشتاین[9](1998)؛ به نقل از نصر اصفهانی و همکاران، 1383) مهارت های اجتماعی را به شش دسته طبقه بندی می کند:

1.مهارت های اجتماعی آغاز کننده.

2.مهارت های اجتماعی پیشرفته.

... ادامه مطلب

منا رحمانی بازدید : 94 دوشنبه 19 آذر 1397 نظرات (0)

در متون روانشناسی، مفهوم مهارت های اجتماعی به صورتهای مختلف تعریف شده است. برای مثال هالینگر[4](1987) مهارت های اجتماعی را عبارت از مهارت هایی می داند که برای داشتن ارتباط مثبت با دیگران و پذیرش توسط آنها ضروری هستند، کارتلج[5]  و همکاران(1372) مهارت های اجتماعی عبارت است از رفتارهای انطباقی فراگرفته که فرد را قادر می سازد با افراد روابط متقابل داشته باشد، واکنش های مثبت  بروز دهد و از رفتارهایی که پیامد منفی دارد، اجتناب ورزد. گرشام، واتسون و اسکینر[6](2001) مهارت های اجتماعی مجموعه از توانایی هایی هستند که: روابط اجتماعی مثبت و مفید را آغاز و حفظ نماید، دوستی و صمیمیت با همسالان را گسترش دهد، 

ادامه ی مطلب ... 

منا رحمانی بازدید : 76 سه شنبه 13 آذر 1397 نظرات (0)

مهارت‌های زندگی شامل ده مهارت است که شرحی از آنها ارائه می‌شود: ۱) مهارت خودآگاهی که توانایی شناخت نقاط ضعف و قوت هر فرد است. اگر فرد بتواند تصویری واقع بینانه از خود کسب کند و نیازها و تمایلاتش را به خوبی بشناسد، می‌تواند با حقوق فردی، اجتماعی و مسئولیت‌های فردی و اجتماعی‌اش آشنا شود. ۲) مهارت همدلی: همدلی به این معنی است که فرد در هر شرایطی، چه خوب و چه بد، بتواند دیگران و مشکلاتشان را درک کند. به این ترتیب روابط اجتماعی افراد با یکدیگر بهتر می‌شود. ۳)روابط بین فردی: این مهارت، مشارکت، اعتماد واقع بینانه و ...

 

 

منا رحمانی بازدید : 64 سه شنبه 06 آذر 1397 نظرات (0)

 مهارت همدلي :

همدلي يعني اينكه انسان موقعيت  ديگران را بخوبي درك نمايد ، ديگران راهمانگونه كه هستند بپذيرد و ضمن احترام به آنان به گونه اي رفتار نمايد كه همه افراد جامعه با تمام تفاوتهايي كه با هم دارند بسوي او گرايش پيدا كنند ، او را قلبا دوست بدارند و در هيچ شرايطي از او گريزان نباشند .همچون ا ئمه معصومين (ع) ونيز بزرگان دين كه دوست ودشمن به آنان احترام مي گذاشتند و چيزي جز خير ونيكي در آنان نمي يافتند.خداوند متعال در اين باره در آيه 71 سوره توبه مي فرمايد :مردان مو من و زنان مومن دوستان يكديگرند به نيكي فرمان مي دهند واز نا شايست باز مي دارند ،و نماز مي گزارند و زكات مي دهند واز خدا وپيامبرش فر مانبرداري مي كنند ،خدا اينان را رحمت خواهد كرد ،خدا پيروز مند وحكيم است .و در آيه 128 سوره توبه مي فرمايد :هر آينه پيامبري از خود شما بر شما مبعوث شد ،هر آنچه شما را رنج مي دهد بر او نيز گران مي آيد سخت به شما دل بسته است و با مومنان رؤف ومهربان است .

حال اگر اسوه ما پيامبر اعظم (ص) باشد پس لازم است با ديگران همدلي نمائيم و هر آنچه ديگران  را  رنج ميدهد براي مانيز گران آيد و به ابراز دلبستگي با مومنان و رافت و مهرباني با همگان بپردازيم.

 ...

منا رحمانی بازدید : 60 دوشنبه 28 آبان 1397 نظرات (0)

در صورتی که والدین با ۱۰ مهارت اصلی برای داشتن زندگی خوب، آشنا باشند می‌توانند در تربیت فرزندانشان، این مهارت‌ها را به آن‌ها آموزش دهند. مهارت‌هایی که هرکدامشان از دیگری مهم‌تر است و نباید از آموزش هیچ کدامشان غفلت کرد. با این حال، مهارت‌هایی که باید آموزش آن‌ها از کودکی به بچه‌ها شروع شود، عبارت است از:


۱ - مهارت تصمیمگیری:
در این مهارت افراد می‌آموزند که بهترین نحوه تصمیم گیری و مراحل آن چیست و متوجه می‌شوند موفقیت در زندگی در گروی تصمیم درست و به موقع است.

....
منا رحمانی بازدید : 44 پنجشنبه 17 آبان 1397 نظرات (0)

توانبخشی شناختی روش عصبی نوین برای ارتقای مهارت های شناختی (مثل توجه و تمرکز) در کودکان می باشد.
در این برنامه درمانی ما براساس مهارت های پایه کودک شما و از طریق ارزیابی اولیه طرح ریزی می شود و درمان متمرکز است بر ارتقای توجه، حافظه، کارکردهای اجرایی (سازماندهی، برنامه ریزی، مدیریت زمان و …).

 

توانبخشی توجه و مهارت های شناختی

منا رحمانی بازدید : 57 سه شنبه 15 آبان 1397 نظرات (0)

در تصمیم گیری نتایج بد هم وجود دارد و نیازمند مسئولیت پذیری فرد است و خیلی از مردم برای فرار از مسئولیت پذیری و نتایج بد از تصمیم گیری و روبه رو شدن با مشکلات فرار می کنند اما اگربا فرآیند تصمیم گیری درست و عواملی که بر تصمیم گیری ما تاثیر می گذارند آشنا شویم این کار زیاد هم سخت نخواهد بود.

برای تصمیم گیری مهارتهای زیر لازم است :

– مهارتهای تفکر خلاق و انتقادی
– مهارتهای حل مسئله
– مهارتهای جمع آوری اطلاعات
– مهارتهای ارزیابی نتیجه و پیامد
– مهارتهای ارزشیابی اطلاعات
– مهارتهای تجزیه و تحلیل برای بررسی خطرات احتمالی

منا رحمانی بازدید : 50 چهارشنبه 09 آبان 1397 نظرات (0)

آموزش فرآیندی است که طی آن فرد مهارتهای مورد نیاز برای انجام دادن  یک عمل یا وظیفه شغلی را کسب می کند یا این مهارت در او بیشتر می شود.
عده ای از مدیران فکر می کنند که تنها وظیفه آنها آماده کردن کلاس درس ، دادن برنامه ، اجرای امتحانات و انجام برخی کارهای اداری است . چنانچه معلمی از نظر دانش و مهارتهای معلمی خود دچار ضعفها و مشکلاتی باشد ، صرفا از او ناراضی می شوند و یا نهایتا او را در اختیار منطقه آموزشی قرار می دهند. 

منا رحمانی بازدید : 46 پنجشنبه 19 مهر 1397 نظرات (0)
تعریف مهارت چیست

واژه‌ی مهارت و صفت ماهر در ادبیات و نوشتار ما تازگی ندارد و در اشعار و گفته‌های کهن هم به‌کار رفته است.

اما معنای این اصطلاح در طول زمان، تغییر کرده است.

ما – و مردم بسیاری از فرهنگ‌های دیگر – اصطلاحات استادکار ماهر و نقاش ماهر را به‌کار می‌برده‌ایم، اما از ماهر بودن مثلاً در تصمیم گیری یا آموزش استفاده نمی‌کرده‌ایم.

شاید به همین علت، اصطلاح چیره دست و ماهر (یکی فارسی و دیگری عربی) تا حدی مترادف فرض می‌شده‌اند. وقتی از چیره دست استفاده می‌کنیم، یعنی مهارت را بسیار فیزیکی و مکانیکی دیده‌ایم.

سنجش و اندازه گیری مهارت هم چالش‌های فراوانی داشته و دارد. در حدی که سازمان OECD در گزارشی که درباره‌ی تحلیل وضعیت مهارت نیروی کار و نوآوری منتشر کرده، به این نکته اشاره می‌کند که مهارت به علت دشواری اندازه‌گیری، در موارد بسیاری صرفاً به عنوان ترکیبی از آموزش رسمی، آموزش غیررسمی و تجربه در نظر گرفته می‌شود (+)

خود ما هم در فرهنگ‌مان این تجربه را داریم و می‌دانیم که بسیاری از ما، وقتی از نیروی کار ماهر حرف می‌زنیم، معمولاً به چنین فاکتورهایی فکر می‌کنیم و با این نگرش، نهایتاً مهارت به همان مفهوم آموزش تئوری و داشتن مدرک و Certificate و سابقه کار نزدیک می‌شود.

درباره ما
وبلاگ پیشرو پیرامون پاسخگویی به پرسش مهر سال تحصیلی (1397-98) رئیس جمهور محترم با عنوان "در سال گذشته چه مهارت هایی کسب کرده اید و امسال چه انتظاراتی دارید؟" توسط "منا رحمانی" آموزگار پایه ی چهارم دبستان شهید پلنگی، روستای نرجه، "شهرستان تاکستان"، طراحی شده است.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    ارتباط با مدیر

    برای برقراری ارتباط با مدیر وبلاگ می توانید از طریق ایمیل زیر متن نظرات و پیشنهادات خود را ارسال فرمایید.

    "monarahmani9473@yahoo.com"

    آمار سایت
  • کل مطالب : 55
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 37
  • آی پی دیروز : 28
  • بازدید امروز : 79
  • باردید دیروز : 50
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 132
  • بازدید ماه : 228
  • بازدید سال : 923
  • بازدید کلی : 9,865
  • درباره ی وبلاگ

    وبلاگ پیش رو پیرامون پاسخگویی به پرسش مهر 19 ریاست محترم جمهور در سال تحصیلی 1397-98 با عنوان "در سال گذشته چه مهارت هایی کسب کرده اید و امسال چه انتظاراتی در این زمینه دارید؟"توسط منا رحمانی، آموزگار پایه ی چهارم دبستان شهید پلنگی، روستای نرجه، شهرستان تاکستان طراحی شده است.